Etusivu

Hei ja lämpimästi tervetuloa lukemaan blogia. Tämä blogi tulee keskittymään yhteiskunnallisiin asioihin, jotka ovat aina mielenkiintoisia. Niissä riittää myös keskusteltavaa ja mielipiteitä on yhtä useita kuin keskustelijoitakin. Tässä blogissa käydään läpi Suomen poliittista järjestelmää. Erityistä huomiota kiinnitetään Suomen äänestysjärjestelmään. Jokaisen tulee tietää, kuka voi äänestää ja ketkä ovat ehdokkaita. Sen lisäksi on tietysti tärkeää tietää perustietoa puolueista ja niiden arvomaailmasta. Tosin jotkut äänestäjät äänestävät pelkästään ehdokasta juuri hänen edustamiensa asioiden vuoksi. Politiikasta on hyvä olla selvillä ainakin vähän, jotta äänestää ehdokasta, joka arvostaa äänestäjän omia arvoja.

Suomen eduskunta ja valiokunnat

Suomessa eduskunta tekee päätöksiä ja edustaa kansalaisia. Eduskunnan toiminta koskettaa kaikkia yhteiskuntamme osia, joten eduskunnan toiminnasta on hyvä olla perillä. Tämä blogi kartoittaa pitkälle sitä, kuinka eduskunta toimii, ketkä voivat hakea kansanedustajaksi ja miten. Kirjoituksissa tullaan myös käymään läpi kansanedustajan työtä, joka poikkeaa monen ennakkokäsityksestä. Kansanedustajan työ ei missään nimessä ole pelkästään kotimaan asioiden hoitoa, vaan paljon enemmän. Kansanedustajan työ on kansainvälistä työtä, jossa joutuu matkustamaan ulkomailla ja tekemään yhteistyötä muiden maiden kansanedustajien kanssa. Siitä päästäänkin blogissa myös siihen, että osa kirjoituksista käsittelevät Euroopan unionin asioita. Koska Suomi kuuluu Euroopan unioniin, myös EU:n asiat vaikuttavat vahvasti meidän valtioomme. Yhteiset säännökset määrittävät Suomenkin lakeja, joten niillä on merkitystä.

Suomen politiikan kohdalla käydään läpi myös sitä, miten henkilöstä voi tulla presidentti. Presidentiksi pääseminen on todella hankalaa ja vaatii vuosien tai vuosikymmenten poliittisen uran. Sen vuoksi blogissa käydään läpi Suomen presidenttejä ja heidän poliittista uraansa. Jokainen blogi lukeva voi siis konkreettisesti nähdä, millaista työtä predenttiys vaatii. Suomi tunnetaan myös maana, jossa toimi naispresidentti Tarja Halonen. Halonen olikin yksi maailman ensimmäisistä naispuolisista presidenteistä. Sama pätee myös naisten äänioikeuden ja vaaliehdokkuuden kohdalla. Suomi on maailman ensimmäisiä maita molemmissa. Tätä historian havinaa on syytä muistella, sillä Suomi on toiminut esimerkkinä monelle muulle maalle.

Vielä kerran siis tervetuloa lukemaan blogia. Toivottavasti lukija saa mahdollisimman paljon uutta tietoa blogin kirjoituksista.